KORTHANTERING & SPELRUTINER

Placera korten vid start i två högar på spelbordet, formade som ett v med kuperingskortet överst. Det visar att bordet är öppet och klart för spel.

När gästen ska kupera leken så hålls den fram med höger hand, det underlättar när de flesta är högerhänta. Dealerns hand hamnar annars ivägen. När gästen stoppar i kuperingskortet så kniper man åt med handen för att förhindra att kortet försvinner ner bland alla andra. Detta underlättar vid själva kuperingen.

För kortleken så att du får den till höger om kortskon med hjälp av höger hand. Slå den slät mot kortskons kant med så få slag som möjligt."Regla" upp kortskon och sätt in korten så att kuperingskortet kommer längst bak.

Vid växling av pengar. Pengarna i vänster hand gör i ordning marker med höger. Ge gästen markerna, slå in på kassaapparaten och stoppa ner pengarna i cashboxen.

Dubbelkolla alltid så att gästen får rätt antal marker. Ge gästen markerna innan pengarna stoppas i cashboxen. Förenklar om gästen klagar på att den fått för lite marker. Det är genast lättare att bevisa.

Casinot kasserar ej de fem första korten.

Dra handen utmed boxarna innan given börjar. Talar om att given är på

gång samtidigt som man kollar av markerna i boxarna att antalet stämmer, får ej överstiga 70:-. Kolla även av så att över- & underspel stämmer och eventuellt bakomspel.

Tag kortet ur kortskon med vänster hand,  lyft nedre höger hörn med vänster tumme, drag kortet till rätt box, ta kortets övre högra hörn med höger handvrid upp kortet och drag det på plats.

Vid giv, korten till vänster lite på varann så att symbolerna syns. Först ett kort till alla gäster + dealer sen ett kort till till gästerna. Gästens utgångsläge är alltså två kort.

Utdelning över & under, från vänster till höger efter att spelarna fått sitt andra kort.

Konstatera samtidigt om någon har Black Jack ge utdelning direkt när dealern ej har ess eller ram = 10-värdigt kort. Välj själv om du vill ge utdelning direkt eller efter hand som de kommer. Om dealern har ess erbjud Even Money. Innan dealern sen tar kort, Kom ihåg Försäkringar?

Peka på den aktuella boxen med handen och tala om för gästen vad den har.

Fråga gästen där möjlighet finns för Dubbel eller Split.

Om gästerna drar över 21 under spelets gång, skjut ihop korten med vänster hand, ta korten med höger hand och markerna med den vänstra.

När siste gästen är nöjd tar dealern sina kort, tar på 16 stannar på 17 & över. Egna korten läggs på en fin rad på varandra ca 1/2 cm. Lättare att kunna dra ihop dem sen, gästenska kunna se vad dealern fått.Kom ihåg att taktikspel ofta pågår i sista boxen. Gästen kan vilja köpa kort på 21. Ha ej för bråttom!

Utdelning av marker, de läggs snyggt och prydligt ut. Använd båda händerna.

Avväg vilken valör på markerna gästen ska ha.

Insamling av kort. Egna korten i botten som en spade. Skjut ihop med vänster

hand och under med högerhandskorten. Viktigt att dealerns kort hamnar överst i kasseringshögen för att lätt kunna visa undrande gäster vad totalen blev.

Gör allting "övertydligt" så att gästerna lättare ser vad vi gör och inte behöver fundera.